Doi tineri hunedoreni s-au aflat printre victimele tragicului incendiu din „Colectiv”, petrecut în seara zilei de 30 octombrie 2015, în clubul bucureștean. Este vorba despre Radu Sienerth, din Petroșani, și Maria Vulcu, din Deva.

Astăzi se împlinesc trei ani de la o tragedie care a cutremurat întreaga țară. 64 de vieți au fost luate, în cel mai violent mod cu putință, în urma cumplitului incendiu de la „Colectiv”. Printre cei care au decedat atunci s-au aflat și Radu și Maria, doi tineri din județul Hunedoara. Radu Sienerth, din Petroșani, s-a stins din viață după patru luni de chin cumplit. Era era internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea doar 22 de ani și toată viața înainte. Ajunsese la “Floreasca” încă din noaptea tragediei, 30 octombrie 2015. În toate cele patru luni cât a stat în spital, el a trecut prin mai multe operații, însă, din nefericire, nu a mai putut fi salvat. Maria Vulcu, fiica unui stomatolog din Deva, avea 30 de ani și se mutase în București pentru a-și îndeplini un vis: își dorea să devină un arhitect renumit. Toate planurile s-au năruit într-o secundă. În acea noapte, de 30 octombrie 2015, când flăcările au învăluit Clubul „Colectiv”, printre sutele de tineri care au mers la concertul formației ”Goodbye to gravity”, se afla și Maria. Tânără a fost găsită fără suflare chiar la intrarea în club.

În mai multe orașe ale țării victimele tragediei sunt comemorate. De asemenea, în această seară, începând cu ora 18:00, la București se va desfășura ‘Marșul Chitarelor, în memoria tinerilor care au pierit în „Colectiv”.

Articolul precedentNoul operator de salubrizare din zona Brad, “arătat cu degetul”. Cetățenii acuză că îi lasă cu gunoiul la poartă
Articolul următorStrăzi asfaltate din banii cetățenilor