Probleme pentru noul operator de salubrizare din zona Brad. Acesta este acuzat de cetățeni că nu își face treaba cum trebuie și îi lasă cu gunoiul la poartă. Se pare că nici primarii localităților pe raza cărora acesta operează nu sunt mulțumiți.

Nu s-a ridicat gunoiul de două săptămâni! E halucinant și peste normal ceea ce se întâmplă”, spun localnicii din zona Brad.

Oamenii au și postat fotografii pe rețeaua de socializare cu pubele în fața porții din care deșeurile „dau pe afară” sau cu tomberoane pline cu mizerii în cartiere.

La sediul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a avut loc, astăzi, o discuție în cadrul căreia s-a încercat o mediere între primarii din zona Bradului, ADI Deșeuri și reprezentanții asocierii care a câștigat licitația de gestionare a deșeurilor din zona de colectare 1 Brad.

Primarul Municipiului Brad și ceilalți edili de comune din zona Bradului s-au arătat total dezamăgiți de modul în care operatorul înțelege să onoreze obligațiile cuprinse în contractul de delegare. Edilii acuză modul defectuos în care se ridică gunoiul de pe teritoriul UAT-urilor pe care le conduc, mai precis gunoiul este ridicat cu întârziere și nu în totalitate. În plus, primarii spun că operatorul de salubrizare nu a reușit să încheie contractele cu persoanele fizice și juridice, decât într-o mică măsură, nu și-a plătit angajații și nu are mașini suficiente pentru colectarea deșeurilor, lucru ce creează mari disfuncționalități.

“Trași de mânecă” de șeful CJ Hunedoara

În cadrul discuțiilor, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, le-a atras atenția reprezentanților asocierii SC Brai Cata SRL – Ted Trans 2002 SRL că au mari probleme în ceea ce privește colectarea deșeurilor, în condițiile în care prin contract și-au asumat o serie de obiective pe care trebuie să le respecte. I-a atenționat, de asemenea, că nu au făcut o analiză serioasă legată de capacitatea lor de a îndeplini toate cerințele, fără a crea disfuncționalități în colectarea deșeurilor. “Pe bună dreptate, primarii sunt dezamăgiți de această situație și sunt îngrijorați în legătură cu ceea ce se va întâmpla în zilele următoare cu ridicarea gunoiului în unitățile administrativ-teritoriale pe care le conduc”.

La rândul său, Costel Avram, administratorul public, a punctat faptul că asocierea respectivă a câștigat contractul de delegare și pentru zona 2 Hațeg, ceea ce sporește îngrijorarea, cu atât mai mult cu cât în zona 1 Brad, Asocierea nu reușește să respecte cerințele din contract, a venit cu mașini de colectare vechi și nu are personal suficient.

O nouă întâlnire pe acest subiect va mai avea loc la începutul săptămânii viitoare, de data aceasta, la Primăria Brad.

 

Articolul precedentDeszăpezire cu ora, la Aninoasa
Articolul următorTrei ani de la tragedia din “Colectiv”. Doi tineri hunedoreni, printre victimele cumplitului incendiu