Transelectrica a finalizat un proiect energetic demarat în urmă cu un an de zile. Este vorba de retehnologizarea stației 220/110 kV Hăşdat, din judeţul Hunedoara, un proiect început în urmă cu un an, bifează o nouă etapă în realizare.

“Au fost realizate în proporţie de 100% provizoratele de 110 si 220 kV. Au fost demontate integral echipamentele din staţia de 110 kV. În momentul actual se lucrează la demontarea echipamentelor din staţia de 220 kV. Au început, de asemenea, lucrările de demolare a staţiei de 110 kV. Întreg proiectul are o valoare de peste 49 milioane lei şi va fi finalizat în septembrie 2020”, arată Transelectrica.

Stația de 220/110 kV Hășdat aparţine de Sucursala de Transport Timişoara şi are o importanță deosebită în zonă, având atât rol de nod de conexiune în cadrul Sistemului Energetic Naţional, prin liniile de 220 kV racordate în stație, cât și de nod de conexiune și distribuție zonală prin stația de 110 kV.
Lucrările de retehnologizare a stației existente de 220/110 kV Hășdat au drept scop aducerea instalațiilor la un nivel de siguranță și fiabilitate corespunzător zonei din punct de vedere energetic, prin utilizarea tehnicii actuale existente pe plan mondial, ceea ce va contribui la creșterea calității serviciului de transport al energiei și la creșterea siguranței în deservirea utilizatorilor rețelei electrice de transport.

 

Articolul precedent„Ziua Mondială a Sănătăţii Orale”| Incidența cariei dentare în rândul școlarilor, în creștere
Articolul următorCine sunt cei mai buni angajați ai ApaServ Valea Jiului