Termocentrala de la Mintia mai funcționează cu 30 de tone de cărbune. O oprire este programată pentru noaptea aceasta. Stocurile de cărbune de la termocentrala Mintia au scăzut sub cota de avarie. 

Huila care ajunge de la minele din Valea Jiului la termocentrală sunt la limita minimă astfel că unitatea nu mai poate funcționa. În acest sens, s-a luat decizia opririi termocentralei în această noapte. Oprirea grupului energetic de la Mintia înseamnă că devenii vor rămâne fără apă caldă și căldură.

”Mintia mai funcționează cu un singur grup, cu două mori de cărbune din patru, celelalte două având acum buncării de cărbune goliți. Se încearcă menținerea funcționării până la ora 1 la noapte, când se va opri și se va motiva ca și cauza o avarie. Lipsa cărbunelui este adevărată cauză. Deva rămâne fără căldură și apă caldă”, spune Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Potrivit lui Iștoc, în buncărele de la Mintia mai sunt doar 30 de tone de cărbune. Practic, cantitatea de huilă este total insuficientă ținând cont de fapotul că termocentrala are nevoie de circ 2000 de tone de cărbune/zi.

Articolul precedentLa noapte, se schimbă ora. Ceasurile vor „date” înainte
Articolul următorRata șomajului, calculată la valoarea de 3,59 la sută, în județul Hunedoara