La noapte, se schimbă ora. Ceasurile vor „date” înainte

România va trece la ora oficială de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile urmând să fie „date” înainte cu o oră. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Schimbarea orei nu afectează mersul trenurilor, potrivit reprezentanților CFR. Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 30/31 martie a.c. la ora 03:00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03:00, care devine ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 31 martie 2019, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

Trecerea la ora de vară are loc în fiecare an, în ultima duminică a lunii martie. Ideea îi aparține celebrului om de știință Benjamin Franklin și provine din secolul al XVIII-lea. Revenirea la ora de iarnă se produce în ultima duminică din octombrie, când ceasul este „dat” înapoi cu o oră.

Articolul precedent„Kamikaze” pe șosea. Încă un șofer surprins pe contrasens, pe DN 7, la ieșirea din Deva spre Mintia
Articolul următorTermocentrala de la Mintia mai funcționează cu 30 de tone de cărbune. O oprire este programată pentru noaptea aceasta