Rata șomajului la nivelul județului Hunedoara a scăzut, potrivit statisticilor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Aceasta a fost calculată, la finele lunii februarie 2019, la o valoare de 3,59 la sută, mai mică comparativ cu ianuarie când a fost de 3,64 la sută.

La sfârșitul lunii februarie a acestui an, în evidențele AJOFM hunedoara figurau 6.340 de șomeri, dintre care 2.942 beneficiau de indemnizație, iar restul, 3.398 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.065 erau șomeri ce proveneau din mediul rural, iar 4.275 din mediul urban.

Sursa: AJOFM Hunedoara

Conform reprezentanților AJOFM Hunedoara, șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele instituției (28,04 la sută), urmați de cei cu studii liceale (26,04 la sută), iar 17,85 la sută au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii. Șomerii fără studii și cu nivel de studii primare reprezintă 17,69 la sută din totalul celor înregistrați, în vreme ce, cei cu studii superioare sunt doar 8,43 la sută, iar cei cu învățământ postliceal sunt 1,95 la sută.

Articolul precedentTermocentrala de la Mintia mai funcționează cu 30 de tone de cărbune. O oprire este programată pentru noaptea aceasta
Articolul următorModulul SMURD din Petroșani, la un pas de desființare