Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a decis ca Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani să fie condus de altcineva. Este vorba despre Irina Burghiu Anuțoiu, actor în cadrul instituției de cultură.

Contestaţia depusă de Cosmin Rădescu a fost respinsă. „Președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a semnat dispoziția privind aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Teatrul Dramatic „I.D. Sârbu” din Petroșani. Nota obținută de către domnul Cosmin Rădescu în urma evaluării este 6,37, care a rămas neschimbată în urma respingerii contestației depusă de acesta, notă care atrage încetarea activității de manager conform prevederilor legale în materie și clauzelor speciale din contractul de management. În consecință, începând cu data de joi, 25 aprilie, prin dispoziție a Președintelui, a fost numit un manager interimar la Teatrul Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroșani în persoana doamnei Irina Burghiu Anuțoiu – actor în cadrul instituției de cultură”, au informat reprezentanţii CJ Hunedoara, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit acestora, s-a semnat și un contract de management pe o perioadă de maximum 120 de zile, perioadă în care se vor face demersurile pentru organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de manager al instituției.
„Facem precizarea că, doamna Irina Burghiu Anuțoiu a obținut nota 10 la proiectul de management pe care l-a depus în cadrul concursului organizat pentru ocuparea postului de manager în anul 2017, notă care o recomandă să conducă interimar cu bune și foarte bune rezultate această instituție de cultură”, au precizat reprezentanţii CJ Hunedoara.

Teatrul din Petroşani s-a aflat în centrul unui masiv scandal care a pornit pornit după ce a fost făcut public rezultatul evaluării lui Cosmin Rădescu, proaspăt demis din funcţia de manager. Actorii au protestat, timp de mai multe zile la rând, pe treptele instituţiei culturale, dorind să îşi arăte public nemulţumirea împotriva „rezultatului incorect, în urma evaluării anuale a managerului Cosmin Rădescu”.

Citește și:

Se unelteşte o „execuţie politică”? Actorii teatrului din Petroşani, în grevă împotriva demiterii directorului instituţiei culturale

Articolul precedentUPU Deva va fi modernizată. Contractul de finanțare a fost semnat
Articolul următorEveniment cultural în Ţinutul Pădurenilor. Se va lansa monografia comunei Lelese