Contractul de finanțare pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Deva a fost semnat.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, au semnat, în cadru festiv, la Deva, contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare, extindere și dotare – Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 6,8 milioane de lei, durata de implementare a proiectului fiind de 13 luni.

„Proiectul pe care îl va derula (CJ) Hunedoara are ca scop îmbunătățirea condițiilor spitalicești de urgență ale Spitalului Județean din Deva, știut fiind faptul că Unitatea de Primiri Urgențe este principala poartă de intrare în spital, dar și oglinda acestuia. Proiectul prevede extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva cu un corp nou de clădire în suprafaţă construită de 388 mp, în regim de înălțime de P+1E, legat funcțional de corpul existent, cu următoarele funcțiuni: cabinete medicale, de consultații, laborator analize medicale de urgență, spații de evaluare și tratament, grupuri sanitare, depozitări, precum și dotarea cu echipamente medicale performante (ex. electrocardiograf, defibrilatoare externe automate etc.), mobilier și ustensile medicale”, au informat reprezentanţii CJ Hunedoara.

În cadrul ceremoniei, a fost semnat și contractul de finanțare privind modernizarea ambulatorului de specialitate al Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, proiect ce va fi derulat de Primăria Hunedoara.

 

Articolul precedentBisericile în atenția pompierilor hunedoreni în perioada sărbătorilor Pascale
Articolul următorTeatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani are un nou manager interimar, în persoana unui actor