Se mențin măsurile de prevenire a apariției pestei porcine africane în județul Hunedoara. Așadar, organizarea târgurilor sau expozițiilor de animale este, în continuare, interzisă total.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind organizarea unor târguri și expoziții de animale, pe raza județului Hunedoara, reprezentanții Instituției Prefectului au ținut, astăzi, să precizeze din nou, că organizarea acestora a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată, încă din data de 13 iulie 2018. Măsura are ca scop prevenirea apariției pestei porcine africane pe teritoriul județului Hunedoara, susțin cei de la Prefectura Hunedoara.

Potrivit acestora, luându-se în considerare situația epidemiologică de la nivelul României privind pesta porcină africană, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a emis o hotărâre privind interzicerea pe teritoriul județului Hunedoara a târgurilor și expozițiilor de animale de interes zootehnic (porcine, ovine, caprine, păsări, cabaline și bovine), pe o perioadă nedeterminată.

Pentru a verifica modul în care este respectată hotărârea luată, prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely a dispus formarea de echipe mixte din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara și Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. Acestea vor lua măsurile legale ce se impun în situația în care nu este respectată hotărârea CJSU Unitatea Locală de Decizie), decizie care, de altfel, a fost transmisă tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ.

Cu „Țurcana” cum rămâne?

În ciuda interdicției impuse, Asociația de Ovine „Dacia” le reamintește hunedorenilor, pe pagina sa deschisă pe rețeaua de socializare, că sunt așteptați, cu drag, duminică, 30 septembrie, la Festivalul „Țurcana- Regina Munților”, eveniment organizat la poalele Munților Orăștiei, la Costești. „Vă invităm să petrecem împreună, așa cum o facem de 14 ani, alături de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului și să ne bucurăm de mâncarea tradițională a ciobanilor”, spun organizatorii.

Sursa: Facebook.com

Rămâne de văzut dacă, evenimentul se va desfășura, până la urmă, ori ba.

Articolul precedentAJUTOARE PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚELOR| De când se pot depune cererile, la Deva?
Articolul următorAtenție, șoferi! Se lucrează pe DN 68A și DN 7, în zona Săcămaș și Brâznic