La fel ca și în anii trecuți, locuitorii municipiului Deva pot solicita ajutoare pentru încălzirea locuințelor. Reprezentanții autorităților locale au declarat că cererile se vor putea depune începând de săptămâna viitoare.

Familiile din oraș, care se încadrează pentru a putea beneficia, în acest sezon rece, de ajutor pentru încălzirea locuinței se pot prezenta în perioada 1 octombrie -20 noiembrie, cu actele doveditoare, la sediul Direcției de Asistență Socială, situat pe strada I.L. Caragiale, nr. 4 – fostul hotel al Pieței agroalimentare, din Deva. Atât cererile, cât și declarațiile-tip pe propria răspundere pot fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială Deva, începând de luni, 01 octombrie 2018 sau pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva. Tot acolo pot fi consultate şi actele necesare în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului social, limitele de venituri pentru acordarea ajutorului, precum şi valoarea ajutoarelor acordate.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2011, privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, și conform reglementărilor aduse de Hotărârea Guvernului nr. 559/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice. De ajutoarele pentru încălzirea locuinței, pot beneficia familiile și persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat, dar și care folosesc, pentru încălzirea locuinței, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi ori petrolieri.

Anul trecut, devenii nu s-au prea înghesuit să solicite acest tip de ajutor social. Doar aproximativ 400 de familii din oraș au cerut acordarea acestui sprijin.

Articolul precedentCampania “Am 14 ani! Primul meu act de identitate” va debuta în șapte școli din Deva
Articolul următorTârgurile și expozițiile de animale sunt, în continuare, interzise în județ, de teama pestei porcine