Un drum asfaltat care să lege o comună din județul Gorj și stațiunea montană Straja ar urma să fie realizat până în anul 2020. Comuna Runcu din județul Gorj ar urma să fie legată de Straja printr-un nou drum.

Carosabilul va străbate munții Vâlcanului, iar autoritățile din comuna Runcu lucrează intens pentru realizarea acestui proiect. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este amnul viitor. Cel puțin asta este promisiunea făcută de primarul din Runcu, Adi Câmpeanu. Acesta a precizat că, până în prezent, a fost asfaltat un tronson de 10 kilometri din drumul respectiv, care are o lungime de 25 de kilometri. Anul acesta primăria şi-a propus să asfalteze încă 4 kilometri.

“Unul din proiectele noastre de suflet este continuarea asfaltării drumului care va lega Runcu de Straja. Am reușit să asfaltăm 10 kilometri și să sperăm că în cursul acestui an vom începe asfaltarea a unui tronson de încă 4 kilometri. Este un tronson care consider că va duce la dezvoltarea întregii zone, nu doar a localității Runcu. Să ajungi în Straja în doar 30 de minute nu ar fi ceva rău pentru comunitatea noastră și pentru zonele din apropiere. Asta înseamnă că turismul s-ar dezvolta foarte mult cu acest drum”, a declarat Adi Câmpean, primarul comunei Runcu.  

De mai bine de 10 ani autoritățile din comuna Runcu vorbesc de realizarea acestui drum, însă până acum proiectul nu a fost dus la bun sfârșit.  Odată realizat drumul, acesta  va fi al doilea drum montan asfaltat din judeţul Gorj, după Transalpina.

 

Articolul precedentTrasee pentru bicicliști în Retezat
Articolul următorTânăr reţinut, după ce a vrut să îşi incendieze fosta concubină şi pe mama acesteia