Retezatul este o destinație ecoturistică. Sunt așteptați să pedaleze prin Retezat toți cei cărora le place muntele și aerul proaspăt. În Retezat sunt 12 trasee turistice care pot fi parcurse și pe două roți.

Cele 12 trasee turistice care pot fi parcurse și cu bicicleta, primele astfel de trasee omologate de către Ministerul Turismului în România, în parteneriat cu Salvamont Hunedoara și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani.

Traseele turistice le-au fost prezentate pentru prima dată pasionaților de ciclism week-end-ul trecut, la București, la Salonul bicicletei.

“Cu bucurie, vă anunțăm oficial că începând cu acest sezon turistic, în Țara Hațegului – Retezat vă așteaptă peste 300 de km de trasee marcate, pe parcursul cărora veți putea descoperi o sumedenie de atracții turistice dintre cele mai diverse. Mai multe detalii despre acest subiect puteți obține accesând site-ul nostru turismretezat.ro (Ro-En) sau descărcând aplicația noastră pentru telefonul mobil (Ro)”, arată cei de la  Țara Hațegului – Retezat Destinație de Ecoturism

Activitatea Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat este coordonată de Asociația de Ecoturism din România și finanțată de Romanian American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.

 

Articolul precedentZona de agrement Rîușor va fi racordată la rețeaua de apă și canalizare
Articolul următorStațiunea montană Straja ar putea fi legată de o comună din județul Gorj