Valea Jiului se confruntă cu două mari probleme în ceea ce privește ocuparea forței de muncă. La Lupeni, primarul Lucian Resmeriță a identificat două neajunsuri. Sunt puține spații care pot fi puse la dispoziția potențialilor investitori, asta în condițiile în care multe din clădirile și terenurile care au aparținut cândva unităților miniere sunt în ruină. Primarul ne explică de ce aceste terenuri nu pot fi date unor investitori.

“În Valea Jiului este o mare problemă a spațiilor. Nu prea avem unde să le dăm spații. Noi fiind o zonă industrială, multe din terenuri sau clădiri aparțin unităților miniere sau oamenilor. Multe din terenuri aparțin Complexului Energetic, acestea fiind în gaj la diferite ministere și este un blocaj. Domnul ministru a zis că încearcă să ne ajute, am trimis și documente, dar lucrurile merg foarte greu”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

O altă problemă este cea a muncitorilor. Deși oamenii se plâng că nu găsesc locuri de muncă, există investitori care nu reușesc să își acopere posturile.

Puținii investitori din Valea Jiului nu găsesc forță de muncă. Nici măcar necalificată. Sunt cabanieri din Straja care aduc lucrători din alte zone ale țării pentru că în Valea Jiului nu găsesc forță de muncă. Nu pentru că nu există, ci pentru că oamenii nu vor să muncească. Asta spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

“În Lupeni sunt oameni care nu vor să lucreze. Ni se plâng că nu au locuri de muncă. Am trimis cel puțin 50 de oameni care să lucreze și nu s-a prezentat niciunul la muncă. Vin la Primărie cu idea că primesc ajutor social. Când îi trimit la muncă ei spun că nu se duc să se angajeze, invocând lenea. Totul pleacă de la familie. Nucleul principal al societății este familia. Dacă părinții nu au lucrat niciodată, nici copiii nu vor lucra”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Edilul susține că există numeroase persoane care preferă să trăiască din cerșit, alocația copiilor sau ajutorul social.

 

 

 

 

Articolul precedentUn avocat pentru două procese în care este târâtă Primăria Uricani
Articolul următorLupeni: Sute de voluntari au curățat orașul de mizerii