Spărgători de case, prinși în urma unor acțiuni simultane, desfășurate în Timiș și Hunedoara

Polițiștii au pus mâna pe patru indivizi bănuiți că au furat din mai multe case. Suspecții au fost reținuți în urma unor acțiuni simultane ce au avut loc în județele Timiș și Hunedoara.

Anchetatorii spun că, cei patru bărbați ar fi dat mai multe lovituri. Din investigații s-a stabilit că doi dintre ei ar fi intrat, prin fereastra de la baia, în locuința unei persoane din localitatea hunedoreană Vața de Jos, de lângă Brad. Au profitat de faptul că proprietarul era plecat, golindu-i casa de toate bijuteriile din aur și argint pe care le avea. Cei doi suspecți, în vârstă de 38 și 34 de ani, au fost prinși în urma unor percheziții desfășurate în cursul zilei de ieri. În aceeași zi, poliţiştii brădeni au mai efectuat alte două percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Deva şi într-o comună din judeţul Timiş, la locuinţele altor doi indivizi, de 25 şi 42 de ani, suspectaţi de comiterea unei fapte similare, pe raza municipiului Brad.

„Fapta respectivă a fost reclamată în data de 20 octombrie, când poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, dintr-un dulap aflat în dormitorul locuinței unor persoane din municipiul Brad, au fost sustrase diferite sume de bani şi bunuri (3.500 de lire sterline, 3.000 de euro și 500 de lei, precum şi trei ceasuri). În acest caz, cei doi au acţionat pe timp de noapte, prin ruperea butucului uşii de acces, profitând de faptul că proprietarii nu se aflau în apartament, în acel moment”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. În urma activităţilor investigative, polițiștii au recuperat două ceasuri, în valoare de 4.600 de lire sterline.

Trei dintre ei au ajuns în spatele gratiilor

Magistrații Judecătoriei Brad au dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a doi dintre cei patru bărbați. Este vorba despre tânărul de 25 de ani și bărbatul de 38 de ani. De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de bărbatul în vârstă de 34 de ani, în timp ce celălalt individ, de 42 de ani, a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Hunedoara. Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Poliţiştii spun că vor continua cercetările în acest caz. La acţiunea de prindere a celor patru au luat parte şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, din cadrul IPJ Hunedoara.

Articolul precedentVârstnici hunedoreni, învățați de polițiști cum să se ferească de infractori
Articolul următorBătaie între doi elevi de la un colegiu din Deva