Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructură” estimează că lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, sectorul cuprins între Șoimuș și Ilia, va fi inaugurat abia spre finalul trimestrului al doilea al anului 2019, „în ciuda promisiunilor fanteziste ale autorităților”.

Aceștia au făcut, recent, o nouă vizită la nodul și dealul Șoimuș, parte din lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, constructor UMB, afirmând că „își mențin predicția realistă -optimistă”.

„În ciuda promisiunilor fanteziste ale autorităților, nu vom circula nici în 2018 pe acest tronson de 22,14 km între Șoimuș și Ilia! În ultimii doi ani de zile, Asociația Pro Infrastructură a dezmințit categoric declarațiile complet iresponsabile ale tuturor miniștrilor Transporturilor și șefilor CNAIR! Ne menținem predicția realistă-optimistă că acest sector de autostradă va fi inaugurat spre finalul trimestrului II 2019, așa cum estimam încă din 18 decembrie 2017.

“Inaugurat”, din vorbe, ba în 2017, ba în 2018

Potrivit celor de la „Pro Infrastructură”, istoria manipulărilor și minciunilor gogonate legate de acest proiect este absolut halucinantă. „Fostul director general CNAIR, Cătălin Homor, promitea, cu seninătate, în 05 octombrie 2016 (în urmă cu doi ani): „[…] astfel încât la sfârșitul anului viitor [adică 2017] să se circule pe întreg tronsonul autostrăzii Lugoj-Deva. În 17 februarie 2017, noul (pe-atunci) ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, declara: „În cei 90 de kilometri pe care ni i-am asumat că îi vom finaliza în acest an [2017] este inclus și lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva” (…) Nici Ștefan Ioniță, fostul șef CNAIR, nu s-a lăsat mai prejos, promițând inaugurarea acestei autostrăzi în 2017, în repetate rânduri. În 14 decembrie 2017, chiar în Parlamentul României, fostul ministru Felix Stroe mințea cu o nerușinare dezarmantă că, în 2018, „vor fi minim 156,7 kilometri [de autostradă] dați în folosință”, dintr-un total de aproape 187 km câți erau în acel moment în execuție. Actualul ministru, Lucian Șova, manipula în 02 mai 2018: „[…] Am primit asigurări de la antreprenorul de pe lotul 4 că, înainte de sfârșitul anului, acest lot va putea fi dat în circulație, avansând chiar termenul de octombrie. În 02 august 2018, Șova nu mai pare atât de sigur, dar tot nu se poate abține: „Sper ca până la sfârșitul anului 2018 acest segment să poată fi deschis traficului.” La fel de mincinos este și actualul Director General CNAIR Narcis Neaga (13.08.2018): <Deci, loturile 3 și 4 vor fi gata anul acesta>”, au arătat cei de la „Pro Infrastructură”.

Sursa foto: Asociația „Pro Infrastructură”

Momentan, se lucrează la realizarea conexiunii între sectorul de autostradă  Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție). Din acest motiv, din 10 octombrie, circulația rutieră a fost închisă, pe o lungime de aproximativ 13 kilometri, desfășurându-se deviat pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva. Antreprenorul a estimat că va finaliza aceste lucrări pe 15 noiembrie.

Articolul precedentStraja asaltată de bicicliști
Articolul următorFOTO| Gest onorant al ambasadorului american în România în timpul vizitei sale la Hunedoara