Stațiunea montană Straja a fost asaltată de bicicliști. Finalul săptămânii trecute a adus în stațiune un eveniment care s-a aflat la prima ediție. Aici a avut loc cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Enduro.

“La sfârșitul săptămânii trecute în Stațiunea Straja s-a desfășurat cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Enduro – STRAJA MTB ENDURO, competiție prin care au fost valorificate traseele de ciclism montan amenajate în stațiune și CUPA STRAJA – etapa locală, la ciclism montan. Evenimentul a atras bikeri din întreaga țară, Straja dovedindu-se a fi, astfel, un reper important pe harta competițiilor sportive montane din țară. Prin aceste acțiuni, Straja devine un punct de atracție nu doar pe timpul iernii”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Odată cu organizarea competiție de ciclism, au fost valorificate traseele de ciclism amenajate pe crestele montane. Pentru stațiunea montană este un câștig faptul că există și trasee de ciclsim, astfel fiind promovat și turismul de vară. Edilii susțin că împreună cu asociațiile din stațiune se poate dezvola segmentul turistic estival. Stațiunea montană nu mai este dedicată doar practicării sporturilor de iarnă, ci devine și un pol de atracție al turiștilor pe timpul verii. Cu zeci de kilometri de trasee pentru bicicliști, Straja își schimbă denumirea în “Ski&Bike Resort”. Este un efort conjugat al autorităților locale din Lupeni, dar și al asociațiilor care și-au propus să dezvolte stațiunea montană.

 

Articolul precedentCum te poţi alătura Partidului Realitatea? Mesajul lui Cozmin Guşă către militanţi
Articolul următorȘoferii nu vor circula nici în 2018 pe A1, între Șoimuș și Ilia, „în ciuda promisiunilor fanteziste ale autorităților”