Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa Hans Klemm, s-a aflat, astăzi, într-o vizită oficială în municipiul Hunedoara. Diplomatul a mers la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din municipiu pentru a-i felicita pe elevii care au câștigat campionatul mondial de robotică din Mexic.

Hans Klemm s-a întâlnit cu liceenii chiar în laboratorul de fizică în care copiii își petrec multe ore de studiu și a purtat o discuție liberă și interactivă cu elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Robotică „First Global Challenge” din Mexic, unde au obținut cinci medalii de aur.

Elevii i-au adresat numeroase întrebări despre sistemul educațional american, robotică și multe altele. Cu acest prilej, reprezentantul diplomatic a avut ocazia să vadă și o parte dintre invențiile create de copii.

„A fost o mare plăcere pentru mine să vizitez acest colegiu, devenit faimos după ce elevii săi au câștigat competiția mondială de robotică din Mexic. (…) Am profitat de această oportunitate pentru a-i felicita. Am fost foarte bucuros să îi întâlnesc, pe ei și pe profesorul lor Mircea Nistor”, a declarat, printre altele, Excelența Sa Hans Klemm, la finalul întâlnirii cu elevii de la „Traian Lalescu” Hunedoara.

A primit cheia orașului

Înainte, reprezentantul diplomatic a fost la Primăria Hunedoara unde s-a întâlnit cu edilul șef al municipiului. Timp de aproximativ o oră, a purtat cu acesta discuții despre oportunitățile de dezvoltare ale municipiului de pe Cerna, potențialul investițional, dezvoltarea turismului și a sistemului educațional din municipiu. În cadrul întâlnirii, primarul Dan Bobouțanu a prezentat proiectele pe fonduri europene, cât și pe fondurile guvernamentale atrase pe PNDL II, prezentând pe larg și proiectul privind modernizarea Bulevardului Corvin, a platoului din fața Casei de Cultură, cât și construcția celor trei fântâni arteziene. Reprezentantul diplomatic s-a arătat încântat de acest proiect, solicitând, totodată, și o vizită în teren, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor. La finalul vizitei, Excelența Sa Hans Klemm a semnat în Cartea de Aur a municipiului Hunedoara, iar primarul i-a oferit cheia orașului.

La a doua vizită în Hunedoara

Nu a fost pentru prima dată când Ambasadorul SUA în România a venit în județul Hunedoara. Acesta a mai fost într-o vizită privată, la Hunedoara, și anul trecut, în luna mai, prilej cu care a vizitat Castelul Corvinilor. De asemenea, reprezentantul diplomatic a mai vizitat și alte zone ale județului Hunedoara despre care s-a arătat foarte încântat. „Am mai fost la Deva, de câteva ori. Aceasta este a doua mea vizită în municipiul Hunedoara. Am mai fost și la Lupeni. Este foarte frumos”, a precizat Ambasadorul SUA, care a făcut și o glumă spunând că nu a mers pe bicicletă fiindcă „este prea periculos”. „De fiecare dată când mă întorc în județul Hunedoara sunt încântat de frumusețile locului, iar astăzi, în particular, de oameni”, a mai spus ambasadorul american în România, prezent la Hunedoara.

Articolul precedentȘoferii nu vor circula nici în 2018 pe A1, între Șoimuș și Ilia, „în ciuda promisiunilor fanteziste ale autorităților”
Articolul următor„Bani din cer”, o nouă premieră la teatrul din Deva