Pentru a rezolva criza transportului local din municipiu, Primăria Deva închiriază, aşa cum a anunţat, de la Timişoara, şapte autobuze Mercedes-Benz Conecto. Acestea vor circula pe aceleaşi trasee din oraş, cu care devenii s-au obişnuit de atâţia ani, iar de administrarea lor se va ocupa noua societate de transport local a municipalităţii. Aceasta, însă, nu are, momentan, un spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea.

Conducerea societăţii de transport public local, înfiinţată în luna februarie a acestui an, de către Consiliul Local (CL) Deva, îşi intră „în pâine” mai repede decât s-a preconizat. Şi asta, forţată de împrejurări, după ce fostul operator care asigura acest serviciu pe raza municipiului a refuzat să mai scoate mijloacele în comun din garaj, sistând total activitatea, în urmă cu patru zile.

Noua societate de transport public local a municipalităţii va fi cea care va opera de acum încolo pe raza municipiului Deva. Administraţia firmei caută acum să închirieze un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii, inclusiv hale pentru reparaţii şi birouri. În prezent, se aşteaptă depunerea ofertelor. „Societatea Transport Public Local Deva SRL – Deva, Piața Unirii, nr. 4, județul Hunedoara, CUI 38961929, înregistrată la ORC sub nr. J/281/2018, tel. 0729431343 – caută pentru închiriere spațiu pentru desfășurarea activității, inclusiv hale pentru reparații și birouri. Ofertele se depun pe adresa de e-mail: [email protected]. Administrator, Giurasa Gabriel”, se arată în anunţul făcut public de reprezentanţii Primăriei Deva.

Pe de altă parte, în această dimineaţă, la Primăria Deva, a fost convocată o şedinţă de îndată a CL. În cadrul acesteia, aleşii locali urmează să aprobe încetarea de drept a contractului de concesiune cu fostul operator care asigura transportul în comun în oraş, precum şi atribuirea contractului de delegare a gestiunii acestui serviciu către noua Societate de Transport Public Local Deva SRL.

Citeşte şi:

Municipalitatea din Deva a găsit o soluţie să scoată transportul public local din „moarte clinică”

Articolul precedentSirenele antiaeriene vor suna, iar, miercuri. Populaţia este rugată să nu intre în panică
Articolul următorEchipamente de protecție pentru salvamontiștii din Petroșani