Cei mici vor putea să afle direct de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă. Totul, în cadrul unei acțiuni ce va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 11:00, în parcarea unui magazin din Deva.

Acțiunea face parte din campania organizată, pentru al șaselea an consecutiv de Poliția Română și Lidl, „Verde la educație rutieră”. Aceasta se va desfășura simultan, în toată țara. Copiii vor avea parte de o lecție interactivă de educație rutieră.

La Deva, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, sunt așteptați în parcarea magazinului respectiv, situat pe Calea Zarandului nr. 108. Cursul interactiv de educație rutieră va fi susținut de reprezentanți ai Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. Prima parte este dedicată unei sesiuni teoretice prin care cei mici vor afla ce înseamnă fiecare semn de circulație și vor primi informații esențiale pentru siguranța lor ca pietoni. A doua parte va cuprinde o sesiune practică, unde copiii vor putea aplica cunoștințele dobândite, printr-un joc interactiv de circulație rutieră. La finalul acesteia, toți copiii participanți vor primi și o serie de premii.

Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune an de an să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung accidentele rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la reprezentanții Poliției Române ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul către școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.

Articolul precedentA pedalat 7000 de km până în Petrila
Articolul următorAproape 1.700 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Hunedoara