Primele doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Hunedoara, acestea urmând să fie distribuite către medicii de familie. Momentan, s-au primit doar 1.650 de doze.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) susțin că, până la mijlocul lunii următoare, vor mai fi aduse și altele, pentru imunizarea populației împotriva gripei. Potrivit medicului șef Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al instituției, medicii de familie au fost anunţaţi să se prezinte la sediul DSP Hunedoara pentru a ridica dozele de vaccin primite. Prima dată vor fi vaccinate persoanele care fac parte din grupele de risc, respectiv vârstnicii de peste 65 de ani, bolnavii cronici, femeile gravide și personalul medical.

După 15 octombrie, județul urmează să mai primească o nouă tranșă de doze cu vaccin antigripal. DSP Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătății, în total, 30.000 de doze pentru sezonul rece 2018-2019.

În iarna care a trecut, în județul Hunedoara peste 28.500 de persoane au fost vaccinate antigripal, aproape triplu față de sezonul rece anterior, din 2016, respectiv începutul lui 2017.  

Articolul precedentȘi la Deva, se dă „verde la educație rutieră”, în parcarea unui magazin din oraș
Articolul următorÎntâlnire cu agenții economici din județ pe tema modificării legislației în domeniul ajutorului de stat