Un cetățean francez a pedalat 7000 de kilometri și a ajuns la Petrila. A tranzitat 14 țări într-o bicicletă ecologică pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice.

O întâlnire inedită a avut loc, astăzi, la Petrila. Pe raza localității a poposit un cetățean francez care se află într-un turneu pentru pace și climă. David Ligouy călătorește cu ajutorul unei biciclete ecologice, militând astfel pentru menținerea unui climat curat, fără poluare.

“Am avut astăzi onoarea de a-l întâlni pe David Ligouy, în drumul lui prin cele 14 țări în acțiunea pe care o face pentru pace și mediul înconjurător, acesta poposind și la Petrila. În câteva cuvinte, întrebat despre impresia pe care și-a făcut-o vizavi de zona noastră, a răspuns răspicat: fascinant! Mi-a mărturisit că este impresionat de ospitalitatea românilor, în ultima lună pe care a petrecut-o pe teritoriul țării noastre neavând nevoie de cort. În scurtul popas pe care l-a petrecut la noi, pentru că timpul nu îi permite, i-am oferit din partea noastră o carte de vizită a orașului nostru și un tricolor pe care, cu emoție, l-a arborat pe triciclul ecologic cu care călătorește”,  a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Până acum, francezul a tranzitat 14 țări cu o bicicletă ecologică.

 

 

 

Articolul precedent500 de suflete trăiesc izolate într-un municipiu
Articolul următorȘi la Deva, se dă „verde la educație rutieră”, în parcarea unui magazin din oraș