Un nou sens giratoriu va fi construit în intersecția de la Sântuhalm. Aleșii din Deva urmează să aprobe în următoarea ședință de Consiliu Local (CL) studiul de fezabilitate pentru această investiție.

Una din preocupările administrației din Deva este și dezvoltarea și modernizarea arterelor de circulație rutieră și pietonală de pe raza municipiului, cât și dezvoltarea imobiliară prin construirea unei noi zone rezidențiale. În acest sens, am considerat necesară și amenajrea intersecției dintre DN 7 -Calea Zarandului și DJ 687 -Calea Hunedoarei prin construirea unui sens giratoriu. În prezent, cele două străzi se intersectează în unghi drept. Circulația este reglementată prin semaforizarea acestei intersecții. Actuala intersecție nu asigură fluență și condiții de circulație în siguranță, iar pe sectoarele de drum cu patru benzi de circulație trebuie asigurate participanților la trafic soluții de întoarcere”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus la vot în ședința ordinară de vineri, 28 septembrie, a CL Deva.

Reprezentanții municipalității devene consideră că, prin amenajarea unui sens giratoriu acolo, se vor diminua și accidentele de circulație ce se produc în zona respectivă. Investiția presupune amenajarea întregii intersecții avându-se în vedere și realizarea iluminatului și colectarea/evacuarea apelor pluviale în zonă. „Sensul giratoriu împreună cu benzile de intrare și ieșire se vor amenaja pe o lungime de circa 240 de metri, cuprinsă între podul peste râul Cerna și strada Bisericii”, se mai arată în același document.

Conform devizului general estimativ, valoarea investiției se ridică la aproximativ trei milioane de lei cu TVA. Finanțarea acestei lucrări se va face din bugetul general al municipiului Deva.

Articolul precedentFOTO| Cinematograful din Brad, în reparații capitale. Clădirea, un real pericol
Articolul următorExpoziție despre evoluția artei tatuajului, vernisată, astăzi, la muzeul din Deva