Expoziție despre evoluția artei tatuajului, vernisată, astăzi, la muzeul din Deva

Vizitatorii care vor trece pragul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva vor avea prilejul să vadă evoluția artei tatuajului, din cele mai îndepărtate timpuri (preistorie) până în contemporaneitate. Totul, în cadul unei expoziții, intitulată „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”, vernisată astăzi, 22 septembrie, începând cu ora 17:00, la sediul instituției culturale din Palatul Magna Curia de la poalele Cetății din municipiu.

Vor fi expuse piese neolitice din România, imagini ale spectaculoaselor tatuaje scitice și ale celor tradiționale balcanice, unelte de tatuaj, de la cele mai rudimentare la cele moderne, alături de imaginile fantasticelor opere de artă corporală ale doi dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din Europa Estică, Piotr Szot – Polonia și Grisha Maslov – Rusia. „Toate pentru a sublinia faptul că arta tatuajului a fost și rămane parte din evoluția umană”, după cum precizează Roxana Stăncescu de la MCDR Deva, curatorului expoziției.

Vernisajul expoziției de artă a tatuajului va fi completat de o scurtă prezentare a practicării tatuării în lumea antică, prezentare susținută de renumitul prof. univ. Luc Renaut, de la Université Grenoble Alpes (UGA), Franta, care a cercetat îndelung simbolistica și semnificația tatuajului în acea perioadă.

Evenimentul este organizat de MCDR Deva, sub egida Consiliului Judeţean Hunedoara și în colaborare cu Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeș.

Articolul precedentSens giratoriu, construit în intersecția de la Sântuhalm
Articolul următorBlocurile din Petroșani așteaptă avizul pentru anvelopare