Pompierii hunedoreni participă, alături de celelalte forțe din țară, la cea mai amplă simulare de cutremur la nivel european din ultimele două decenii.

În cursul nopţii trecute, aceștia au ridicat un spitalul mobil, la sediul Spitalului de Urgenţă „Floreasca” din Capitală. În plus, hunedorenii au fost implicaţi în transportul pacienților către unitățile medicale.

Astăzi, salvatorii hunedoreni au acţionat pentru scoaterea de sub dărâmături. Pentru a ajunge la victimele blocate în subsolul şi parterul unei clădiri, pompierii au tractat şi ridicat plăci de beton şi elemente de construcție. Aceștia au acţionat cu ajutorul echipamentelor aflate pe containerul multirisc şi a unei echipe de căutare canină.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Exerciţiul „Seism 2018” a arătat, la mai bine de 24 de ore de la producerea cutremurului de 7,5 pe Richter, că 2.098 persoane au murit, alte 3.912 sunt rănite, 7.250 sunt dispărute, 30.000 sunt sinistrate şi, în total, sunt 130.000 de persoane afectate.

La această simulare a unui cutremur de magnitudine mare, din județul Hunedoara participă 159 de pompieri, cu 24 de mijloace tehnice.

Articolul precedentDeva ar putea face parte din „Alianța Vestului”
Articolul următorMatematician din Republica Moldova, Doctor Honoris Causa la Universitatea Petroșani