Sursa foto: pressone.ro

Conducerea administrației publice din Deva și-a arătat deschiderea ca municipiul să adere la „Alianța Vestului”.

Primarul Florin Deva a declarat că a purtat discuții, la Oradea, cu primarul Ilie Bolojan despre un parteneriat între Primăria Deva și administrația locală a acestui oraș și despre o posibilă aderare a Devei la această alianță.

„Vă reamintesc că, în urmă cu puțin timp, primarii liberali din Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Timişoara au decis să pună bazele unei colaborări speciale pentru a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice. Această asociere a primit denumirea generică de ”Alianța Vestului”. Primarul Ilie Bolojan, căruia doresc să-i mulțumesc public pentru susținerea pe care o acordă Devei, va veni în perioada următoare la noi în oraș și vom avea o discuție aplicată și pe această temă, despre modul concret în care Deva ar putea adera la această structură”, a declarat Florin Oancea.

Edilul șef a arătat că, Deva se înscrie în mod natural, prin poziția geografică, în proximitatea acestui ”Patrulater al Vestului”, iar avantajele aderării noastre la această asociere sunt evidente. „După cum spuneau și colegii mei, va trebui să ne mişcăm repede, pentru că sunt nişte proceduri care trebuie urmate şi trebuie să fim organizaţi în aşa fel încât să putem deja accesa fonduri comunitare în exerciţiul 2021-2027. Sunt mai multe surse de finanţare din fonduri europene şi vrem să ajungem să accedem la ele în timp util.Această ”Alianță a Vestului” este un demers inovativ, menit să ofere noi oportunități de dezvoltare orașelor noastre, în special privind iniţierea unor proiecte majore de infrastructură. Iar devenii trebuie să știe că avem sprijinul și deschiderea totală a primarilor liberali din municipiile de succes ale Ardealului: Oradea, Timișoara, Arad, Cluj-Napoca”, a mai adăugat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Articolul precedentSute de oameni au gustat din preparatele momârlănești
Articolul următor„Seism 2018″| Pompierii hunedoreni, implicaţi în misiunile de salvare din Capitală