Veste bună pentru șoferi! De astăzi, se va putea circula, din nou, pe autostrada A1, între Șoimuș și Simeria, segment închis traficului rutier de mai bine de o lună. 

Drumarii reamenajau, în această dimineață, vechiul punct de întoarcere de pe DN 7 pentru accesul spre autostradă, de la ieșirea din Deva înspre Șoimuș.

Anunțul că autostrada se va redeschide a fost făcut de prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, și a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunțau, în urmă cu două zile, că antreprenorul care realizează lucrările la lotul 4 al A1 Lugoj -Deva a solicitat prelungirea închiderii circulației pe tronsonul respectiv al șoselei de mare viteză până pe 29 noiembrie. Prefectul de Hunedoara a precizat că a fost notificat că se va redeschide nodul rutier de la Şoimuş, acest lucru urmând a se întâmpla, cel mai probabil, în această după-amiază.

Vestea nu poate decât să îi bucure pe șoferi care, pe toată perioada cât autostrada a fost închisă, au suportat ambuteiaje pe „centura” orașului Deva unde a fost deviat tot traficul greu.

Reamintim că, traficul rutier pe tronsonul A1 Deva -Simeria a fost închis începând cu data de 10 octombrie în vederea realizării conexiunii între sectorul de autostradă Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție).

Sursa foto: DRDP Timișoara

UPDATE: Circulația, reluată începând cu ora 12:00. 

Traficul rutier pe A1, între nodurile Șoimuș și Simeria, se va redeschide începând cu ora 12:00, potrivit reprezentanților CNAIR.

„Astăzi, 16 noiembrie 2018, începând cu ora 12:00, segmentul de autostradă dintre nodul rutier Șoimuș și Simeria va fi redeschis traficului ca urmare a faptului ca Antreprenorul Asocierea Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL a finalizat realizarea conexiunii sectorului de autostradă Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție). Accesul pe autostrada A1 de pe DN 7 se va face în același mod ca înainte de închiderea circulației prin nodul Șoimuș, iar accesul pe A1 din DN 76 se va face pe noile bretele ale nodului rutier Șoimuș, semnalizate corespunzător. De asemenea, coborârea de pe autostrada A1 se va face prin aceeași bretea, la fel ca înainte de închiderea sectorului de autostradă”, au informat aceștia.
Articolul precedentCampionatul Național de gimnastică al junioarelor începe, astăzi, la Deva
Articolul următorPentru prima dată, localnicii de pe strada Coasta din Petroșani au apă potabilă