Pentru prima dată, localnicii de pe strada Coasta din Petroșani au apă potabilă. Sute de cetățeni din municipiul Petroșani au, începând din această săptămână, apă potabilă. Până acum, localnicii de pe strada Coasta se alimentau cu apă din fântâni. 

„ În această zonă sunt 15 gospodarii. Rețeaua s-a realizat pe o lungime de peste 1.200 de metri, iar lucrarea s-a întins pe aproximativ 3 luni de zile. Face parte dintr-o lucrarea mai amplă, însă, pentru că noi, că să ajungem aici cu apa, în zona ștrandului din Petroșani, la o cotă mai înaltă, nu puteam să  alimentăm gravitațional din rețeaua Aeroportului, am gândit pe o perioadă mai lungă proiectul și au beneficiat de apa astfel toate gospodăriile din această zonă, ele fiind alimentate din rețeaua blocurilor-turn din Petroșani Nord. Până în acest punct sunt cam 100 de familii ce beneficiază de apa din această rețea”, a declarat Florin Donisa, director tehnic SC Apa Serv Valea Jiului.

Lucrarea a costat aproximativ 20.000 de lei și a presupus aducerea apei de undeva de sus, peste deal, din rezervoarele de la Universitatea din Petroșani. Nu o dată, mai ales în perioadele de secetă, oamenii s-au plâns că nu mai au apă nici pentru ei şi nici pentru animalele din gospodării.  Problema s-a rezolvat după ce operatorul de apă şi apă uzată din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA, a decis să extindă sistemul de alimentare cu apă şi în această zonă.

Articolul precedentSe redeschide circulația pe A1, între Șoimuș și Simeria! Punctul de întoarecere de pe DN 7, reamenajat de drumari
Articolul următorBătrână lăsată fără 1600 de euro și 2800 de lei