Șase tineri au ajuns în spatele gratiilor, după o întâmplare parcă desprinsă din filme

Întâmplare desprinsă parcă din filme, lăsată cu reținerea și, ulterior, arestarea preventivă, a șase tineri, acuzați de fapte una mai gravă decât cealaltă, printre care tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe, furt, distrugere, violare de domiciliu și lipsire de libertate.

Totul s-a petrecut vineri noapte, când oamenii legii au fost anunțați de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din județul Dolj, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuința prietenei sale, în vârstă de 20 de ani, din comuna Hărău, a fost agresat de un grup de tineri care au pătruns în imobil.

Tânărul s-a plâns polițiștilor că, pe lângă faptul că, a fost bătut, ar mai fi fost deposedat și de suma de 950 de eurp și privat de libertate până în dimineața zilei de 19 ianuarie, în jurul orei 06:00. După comiterea faptelor, unul dintre agresori, identificat de poliţişti ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Șoimuș (fostul prieten al tinerei în locuinţa căreia a avut loc agresiunea) împreună cu cei şase însoţitori, au părăsit imobilul, constângând-o şi pe tânără să îi însoţească. Partea vătămată le-a declarat poliţiştilor că agresorii – cinci tineri şi două tinere – dar şi prietena sa au plecat cu o maşină, într-o direcţie necunoscută. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat și distrugere”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție (IPJ) Hunedoara.

Prinși la Aiud

Tinerii implicați în această poveste au fost identificați în urma unei operațiuni a polițiștilor hunedoreni, la care au participat și oameni ai legii din cadrul IPJ Alba. „În urma cercetărilor efectuate, tânărul în vârstă de 22 de ani, din comuna Șoimuș şi cinci dintre cei care au participat la comiterea faptelor reclamate, trei tineri şi două tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii hunedoreni în seara zilei de 19.01.2018, pe raza municipiului Aiud, la locuinţa unuia dintre cei cinci. Totodată, poliţiştii au eliberat-o şi pe tânăra de 20 de ani, din comuna Hărău, pe care cei în cauză au constrâs-o să îi însoţească pe raza judeţului Alba. Acţiunea a beneficiat de sprijinul I.P.J. Alba – Poliţia Oraşului Aiud”, a mai precizat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cei şase tineri au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Poliției Deva. Astăzi, faţă de aceştia magistraţii au dispus luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă investigațiile, în acest caz, în vederea depistării unui alt tânăr, care a participat la comiterea faptelor (însă a reuşit să fugă) şi care este, în continuare, căutat de oamenii legii.

Articolul precedentA murit carbonizat în propria locuință
Articolul următorInformare meteo de ninsori și intensificări ale vântului