Suspiciuni de gripă și în județul Hunedoara. Șase pacienți au fost internați, existând suspiciunea de îmbolnăvire cu gripa care sperie toată țara.

Pentru două dintre cazuri s-a infirmat îmbolnăvirea. Medicii hunedoreni așteaptă acum rezultatele de la laborator pentru ceilalți patru pacienți. “Până la această oră, există șase cazuri suspecte de gripă, dintre care pentru două s-a infirmat gripa, prin analize de laborator, și patru cazuri suspecte de gripă pentru care încă nu avem confirmarea”, au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

În ultima săptămână, la nivelul județului Hunedoara, s-au înregistrat 1.250 de cazuri de infecții acute respiratorii. Dintre acestea, 527 au fost pneumonii, 190 având nevoie de internare. Numărul infecțiilor respiratorii acute este mai mare comparativ cu aceeași săptămână din 2018, când au fost consemnate 1.143 de cazuri, din care 550 pneumonii.

Pe de altă parte, până la această oră, în județul Hunedoara, un număr de 24.540 de persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal trivalent sezonier, fiind epuizate toate dozele repartizate. În data de 17 ianuarie 2019, DSP Hunedoara a solicitat, în urma unei adrese, Ministerului Sănătății, încă 5.980 de doze de vaccin antigripal, reprezentând necesarul pentru continuarea imunizării populației, din datele colectate de la medicii de familie din județ.

Articolul precedentNemulțumiri la adresa noului operator de salubritate din Deva. Primarul anunță un posibil Referendum
Articolul următorUn polițist aflat în timpul liber a salvat viața a doi copii