Veste bună pentru copiii „de aur” ai Hunedoarei. Elevii care formează echipa de robotică „RobotX”, de la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din municipiul de pe Cerna, vor merge cu toții la Campionatul Mondial de Robotică de la Detroit, din Statele Unite ale Americii. Autoritățile locale și județene vor aloca sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu deplasarea.

Cu o zi înainte, profesorul Mircea Nistor, mentorul echipei „Robot X”, spune, cu amărăciune, că organizatorii pot asigura cheltuielile de deplasare doar pentru o jumătate din echipă, restul copiilor fiind nevoiți să rămână și să urmărească, de acasă, evoluția colegilor lor, la „Mondialul” din SUA.

Astăzi, membrii echipei au anunțat, cu bucurie, că s-au găsit resursele financiare astfel încât toți elevii care fac parte din această echipă, ce va reprezenta România la acest campionat mondial, să poată pleca în SUA. „Prin hotărâre de Consiliu Local și Consiliu Județean, vom primi suma necesară participării tuturor celor 10 membrii la campionatul mondial din Detroit. Mulțumim Primăria Hunedoara, Nație prin Educație, Consiliul Județean Hunedoara pentru că investesc în ceea ce facem! De asemenea, mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi în aceste zile și vom face tot posibilul să vă facem, din nou, mândri de această echipă!”, au transmis membrii echipei.

Consiliul Local Hunedoara va acoperi jumătate din sumă, iar cealaltă parte de bani vine de la Consiliul Județean (CJ). „Am vorbit deja cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, și proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean. Și noi vom introduce pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri (29 martie 2019 – n.r.) proiectul de hotărâre, astfel încât, cu susținere de la Primăria municipiului Hunedoara și de la Consiliul Județean Hunedoara, echipa de robotică să poată participa la campionatul de la Detroit în formație completă”, adeclarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Campionatul Mondial de Robotică, de la Detroit, se va desfășura în perioada 23 – 27 aprilie, RobotX Hunedoara reprezentând România, alături de alte trei echipe de robotică din țară, la această competiție la care vor lua parte concurenți de pe întreg mapamondul.

Anul trecut, la Campionatul Mondial de Robotică din Mexic, „RobotX” Hunedoara a câştigat cele mai importante cinci premii (medalii din aur), reprezentând, cu cinste, România la acest important concurs la care au participat echipe de robotică din 161 de ţări.

Pe aceeași temă:

CAMPIONI, FĂRĂ SUSȚINERE. Din lipsa banilor, jumătate din echipa „RobotX” Hunedoara ar putea rata „Mondialul” din SUA

Articolul precedentCostel Avram a devenit membru PSD
Articolul următorTermen prelungit pentru plata impozitelor și taxelor locale, la Deva