În județul Hunedoara, Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție se desfășoară în 524 de secții de votare, amenajate în primării, școli, grădinițe sau alte instituții. Un număr de 388.361 de persoane sunt înscrise pe liste, potrivit datelor furnizate de către reprezentanții din județ ai Autorității Electorale Permanente (AEP).

În cele două zile de vot, sâmbătă și duminică, secțiile de votare se deschid la ora 07:00 și se vor închide la 21:00. Persoanele care nu se află în localitățile de domiciliu pot vota pe listele suplimentare.

Întrebarea care se pune la vot și la care ar trebui să răspundă cetățenii, cu „Da” sau „Nu”, este: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”. Conform legislației în vigoare, au dreptul de a participa la Referendum toţi cetăţenii români care „au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua Referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.”

La nivel național, la acest scrutin, din 6 și 7 octombrie, sunt așteptați la urne peste 18 milioane de români cu drept de vot. Pentru organizarea acestui Referendum, Guvernul cheltuie aproape 36 de milioane de euro.

Articolul precedentIluminatul public va fi extins în stațiunea montană Straja
Articolul următorSute de polițiști, pompieri și jandarmi hunedoreni, mobilizați de Referendum