Sute de polițiști, pompieri și jandarmi hunedoreni, mobilizați de Referendum

Un număr de 467 de polițiști asigură paza și protecția la 422 de secții de votare, dintre cele 524 constituite pe raza județului Hunedoara. Restul secțiilor de votare sunt „vegheate” de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Peste 236 de poliţişti, se află în stradă, în zilele de 6 și 7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” (IJJ) Hunedoara are în responsabilitate 86 secții de votare, dispuse în 67 locații, unde sunt prezenți peste 172 jandarmi. Jandarmii asigură desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean (BEJ), având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. De asemenea, 510 pompieri din județ asigură desfășurarea în bune condiții a Referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la clădirile în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. Totodată, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare.

„Orice încălcare a legislației electorale poate fi sesizată la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI”, mai arată reprezentanții IPJ Hunedoara.

Articolul precedentREFERENDUM| 524 de secții de votare în județ și 388.361 de alegători înscriși pe liste
Articolul următorCopiii din „RotaKids” Deva i-au făcut o bucurie lui Armando și familiei sale