Prezent, astăzi, la Deva, Rareș Bogdan, candidatul de pe primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu mai crede că PSD mai are vreo șansă să își revină și că ar trebui să părăsească guvernarea și să recunoască că au eșuat.

Fostul realizator de televiziune a vorbit și despre anunțul șefului statului Klaus Iohannis cu privire la Referendumul pe cele doua teme ale justiției, propuse spre consultare Parlamentului României. „PNL susține întru totul demersul președintelui României. Eu personal și foarte mulți dintre liderii partidului suntem extrem de încântați că președintele a luat această decizie. Este timpul pentru a arăta exact că românii nu susțin hoția, nu susțin infractorii, corupția, și doresc oameni cinstiți, doresc ca temele esențiale să nu fie legate de apărarea infractorilor, ci de dezvoltarea economică și de aducerea fraților noștri plecați peste graniță”.

Rareș Bogdan a adus în discuție și situația județului Hunedoara, despre care a spus că, potrivit statisticilor, se află „la vârf” în ceea ce privește migrația. „Din păcate, județul Hunedoara, uitându-ne pe toate statisticile, este în vârful listei la trimiterea de conaționali de-ai noștri peste graniță, ca forță de muncă în Spania, Marea Britanie, Italia sau Franța (…) Este o Vale a Plângerii, sunt orașe întregi unde situația este devastatoare (…) Dacă veștile proaste legate de Hunedoara, de un investitor major, se confirmă și acesta se va retrage de acolo, lucrurile devin tragice. Sunt lucruri reale care nu țin de culoare politică”, a mai spus Rareș Bogdan.

Au anulat și ultimul mit pe care îl avea social-democrația în România”

Jurnalistul a mai vorbit și despre întâlnirile pe care le-a avut cu românii din diaspora și dorința acestora de a se întoarce acasă, criticând, în același timp, actuala guvernare PSD. „Eu nu mai cred că cei din PSD au cea mai mică șansă să își revină. Așa că ar trebui să părăsească pur și simplu guvernarea și să recunoască că au eșuat. Au anulat și ultimul mit pe care îl avea social-democrația în România, că ar fi specialiști. Au aruncat și această formulă la gunoi. Cred că au adus cei mai proști indivizi din cadrul partidului la conducere și, mai ales, în Guvern. În urmă cu 10 – 12 ani, veneam des la Hunedoara și știu garnituri întregi de politicieni locali din toate partidele. Nu cred că cineva de atunci, putea să-și închipuie, că la conducerea filialelor, a PSD, la nivel guvernamental, pot să ajungă astfel de indivizi. Cred că nici măcar lor nu le trecea prin cap așa ceva”, a mai afirmat Rareș Bogdan, în cadrul conferinței de presă susținută la Deva.

Ludovic Orban și mai mulți candidați PNL pentru Parlamentul European s-au aflat, astăzi, la Deva. În programul zilei, liberalii s-au întâlnit cu cetățeni ai orașului, ulterior, participând la lansarea candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare. Evenimentul s-a desfășurat în sala mare a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, unde s-au alăturat și Ben Oni Ardelean și Florin Roman, ambii vicepreședinți PNL.

Articolul precedentProiect împotriva delicvenței juvenile, implementat în peste o sută de școli din județ
Articolul următorPremieră pe străzile Devei: jandarmi, îmbrăcați în uniforme de epocă