Proiect împotriva delicvenței juvenile, implementat în peste o sută de școli din județ

Profesorii și polițiștii hunedoreni și-au unit forțele împotriva delicvenței juvenile. Un proiect, prin care se dorește prevenirea acestui fenomen în rândul elevilor, a fost lansat. Acesta urmează să fie implementat în peste o sută de școli din județul Hunedoara.

Intitulat „Polițiștii și diriginții previn delincventa juvenilă”, proiectul comun al polițiștilor și al profesorilor, a fost lansat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Hunedoara, în prezenţa conducerii instituţiei și a aproape 300 de directori ai unităților de învățământ și consilieri educativi școlari, polițiștii de prevenire și de ordine publică. Poliţiştii au susţinut o sesiune de informare a cadrelor didactice, în scopul promovării eficiente a mesajelor preventive anti-victimale în rândul elevilor hunedoreni.

Proiectul va fi implementat în 106 unități școlare din județ, în perioada aprilie-decembrie 2019, și își propune transmiterea, în rândul elevilor unităţilor şcolare din judeţ a unor informaţii privind regimul juridic aplicabil minorilor, a aspectelor răspunderii penale, dar şi prevenirea unor manifestări ce pot afecta mediul şcolar, precum: bullying-ul, violența în școală, consumul de stupefiante, traficul de persoane, criminalitatea on line, abuzurile sexuale asupra minorilor, violența domestică ori educația rutieră.

În cadrul proiectului partenerial, polițiștii de proximitate din mediul urban şi cei din cadrul Posturilor Comunale de Poliţie vor realiza activități preventive la orele de dirigenție, în perioada aprilie-iunie 2019 și septembrie – decembrie 2019.

Articolul precedentLudovic Orban și mai mulți candidați PNL pentru Parlamentul European, prezenți la Deva
Articolul următorRareș Bogdan, la Deva: „Eu nu mai cred că PSD are vreo șansă să își revină. Ar trebui să părăsească guvernarea și să-și recunoască eșecul”