Sute de producători tradiționali din toate colțurile țării au venit în Valea Jiului. Sfârșitul de săptămână se anunță a fi unul bogat în recolte, la Petrila și la Petroșani. În cele două localități vor avea loc târguri ale recoltei. La Petrila va avea loc și un spectacol folcloric, în timp ce la Petroșani, cei care vor veni la târg vor putea să deguste din preparatele tradiționale.

La Petroșani, cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Produse Tradiționale va avea loc în perioada 12-14 octombrie în Centrul Civic al municipiului Petroșani, acolo unde sunt așteptați producători de produse tradiționale din întreaga țară. În plus, Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani le vor oferi celor prezenți tocană de oaie și păsat. 

În acest mod sunt susținuți micii fermieri și meșteșugari, iar autoritățile locale sunt o punte de legătură în ceea ce privește promovarea tradițiilor care definesc comunitatea.

La Petrila, evenimentul se va desfășura pe strada Republicii din localitate, în perioada 12-14 octombrie. În fiecare zi, începând de la ora 16:00 vor avea loc spectacole de dansuri și muzică populară.

 

 

 

 

Articolul precedent„Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, lansată și la Deva
Articolul următorCercetători din întreaga lume, prezenți la Petroșani