Peste 200 de lucrări științifice și zeci de participanți din toate colțurile lumii vin la Universitatea din Petroșani. La instituția de învățământ superior din Valea Jiului a debutat, astăzi, cea de-a VIII-a ediție a Simpozionului Internațional Multidisciplinar SIMPRO. Cele mai bune 100 de lucrări vor fi publicate într-o revistă de specialitate.

“În această perioadă, până sâmbătă, Universitatea din Petroșani găzduiește cea de-a VIII-a ediție a simpozionului Internațional Multidisciplinar SIMPRO, o ediție care poate fi caracterizată ca un pas înainte în ceea ce s-a întreprins în ultima perioadă din punct de vedere al internaționalizării Universității și din perspectiva roadelor științifice. La ediția din acest an în care sunt prevăzute a se desfășura lucrări în secțiuni la 9 din cele 11 secțiuni propuse inițial sunt înscrise 218 lucrări, un număr mai mare cu 30% față de cel din anul trecut. Este vorba de lucrări ale unor colegi din străinătate, Belgia, Franța, Italia, Istrael, SUA, Rusia. Sunt mulți cercetători și universitare care au răspuns acestei invitații și ca urmare a faptului că și la această ediție, 100 de lucrări din cele care vor fi susținute, vor fi selectate și trimise spre publicare la revista Calitatea, acces la succes, revistă editată de Societatea Română de Asigurare a Calității și care este indexată în ISSI WEB of Science. La această ediție vor participa și lucrări din țară. Sunt reprezentate toate universitățile mari, dar și universitățile Dunărea de Jos din Galați, Universitatea din Pitești, universități care până acum nu și-au prezentat lucrări la acest simpozion”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Roland Moraru, prorectorul Universității Petroșani.

Simpozionul se desfășoară sub auspiciile Academiei Oamenilor de Știință din România, a Acadamiei de Știință din România șI a Asociației Generale a Inginerilor din România este dedicat Centenarului Marii Uniri este plasat sub tema generică “Provocări și oportunități pentru dezvoltare durabilă prin calitate și inovare în inginerie și managementul cercetării”. Simpozionul se va încheia sâmbătă, iar participanții vor pleca într-o excursie la Alba Iulia, în orașul unirii.

 

 

 

Articolul precedentProducătorii tradiționali iau cu asalt Valea Jiului
Articolul următorAmbasadorul SUA, în vizită în Straja