Jandarmii hunedoreni și-au prezentat bilanțul aferent anului 2018. Cu acest prilej a fost prezentat un raport de evaluare a tuturor domeniilor de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, rezultatele obţinute în cursul anului 2018, fiind prezentate şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2019. 

”În anul 2018, activitatea jandarmilor hunedoreni a vizat intensificarea misiunilor specifice, în special în domeniul gestionării adunărilor publice, prin protecția participanților și prevenirea tulburării ordinii de drept, de menținere a ordinii publice, atât independent, cât și împreună cu efectivele de poliție, în vederea prevenirii și combaterii criminalității, pe înreg cuprinsul județului și creșterea siguranței cetățeanului”, a spus col. Robert Vâță, comandantul I.J.J. ”Decebal” Hunedoara.

Jandarmii hunedoreni au participat, anul trecut, la zeci de misiuni de căutare și salvare. De remarcat este faptul că în anul 2018, jandarmii montani au desfășurat independent sau în colaborare cu salvamontiștii 41 de acțiuni de căutare și salvare/ evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona montană, la care au participat 139 de jandarmi montani. Pentru anul 2019, Jandarmeria hunedoreană vine cu o serie de noutăți. Județul Hunedoara va fi primul județ din țară care va avea un Detașament de Jandarmerie Montană. Militarii vor acționa în toată zona Văii Jiului și în masivul Retezat. De asemenea, începând din această primăvară, în aria de competență a postului de jandarmi Costești vor exista și patrule călare.

 

 

Articolul precedentAccident pe „Dealul Haţegului”. Un autotractor cu remorcă frigorifică s-a răsturnat
Articolul următorFocare de infecție la doi pași de blocuri