Sute de cetățeni din Valea Jiului sunt în pericol de îmbolnăvire. Gunoaiele zac neridicate în imediata vecinătate a imobilelor.

De la finalul lunii decembrie, ADI Deșeuri a transferat în sarcina unui nou operator gestionarea deșeurilor din Valea Jiului. Numai că există probleme. Sunt cartiere întregi unde gunoiul nu s-a ridicat de săptămâni bune.

Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Hunedoara a demarat cu unele sincope, în mai multe localități hunedorene fiind reclamată o activitate deficitară a celor doi operatori care au preluat acest serviciu.

”Este adevărat că au existat probleme și în regiunea Deva-Hunedoara precum și în regiunea Valea Jiului. Am cerut explicații de la cele două firme care au câștigat licitațiile pentru gestionarea serviciilor de colectare a gunoiului menajer din județul Hunedoara și le-am pus în vedere să rezolve rapid deficiențele constatate”, a spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Este foarte important să se găsească rapid o soluție pentru colectarea și depozitarea deșeurilor din construcții, care nu fac obiectivul de activitate al SMID Hunedoara și care sunt încă în sarcina administrațiilor locale.

Articolul precedentPrimul Detașament de Jandarmerie Montană din țară va fi în Hunedoara
Articolul următorAvertisment de la meteorologi: ninsori şi strat nou de zăpadă