Primăria Hunedoara a cumpărat utilaje noi pentru firma care face curățenie în oraș. Cât au costat?

Administrația publică locală din municipiul Hunedoara a cumpărat utilaje noi, în valoare de aproximativ 850.000 de euro, pentru societatea care se ocupă cu curățenia orașului.

Primarul spune că achiziția a fost necesară având în vedere faptul că înainte parcul auto era învechit. „Până la înființarea societății comerciale Salub Prest Hunedoara, parcul auto al primăriei Hunedoara număra câteva utilaje vechi, din anii 1980 (un autoturism Dacia papuc, două tractoare, două auto RABA), iar astăzi avem nu mai puțin de 26 de utilaje care acoperă toate serviciile de salubritate, de la tuns iarba la deszăpezit, toaletarea copacilor, măturat și spălat căile rutiere, ridicarea deșeurilor menajere etc. Zece dintre aceste utilaje sunt dotate cu lamă de zăpadă și răspânditor de material antiderapant, astfel că iarna nu ne va prinde nepregătiți. (…) Ca să dau doar un exemplu, fostul primar a plătit, pentru închirierea unui buldoexcavator și a unei mașini de 3,5 tone, suma de 247.000 de euro. Noi am cumpărat două astfel de utilaje noi, cu suma de 93.000 de euro, prin licitație publică”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

În prezent, la Salub Prest, societate a cărei acționar unic este Primăria Hunedoara, lucrează 162 de oameni. Firma asigură servicii de măturat, spălat, stropire și întreținere căi publice, curățarea și transportul zăpezii, întreținerea spațiilor verzi, reabilitarea drumurilor, marcaje rutiere și colectare și transport gunoi menajer.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

„Am considerat necesar să înființăm o societate a primăriei, unde suntem asociat unic, și să preluăm toate aceste servicii. Putem avea un oraș mai curat, cu costuri rezonabile și muncitori mai bine plătiți”, a adăugat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Articolul precedentScântei în administrația locală de la Lupeni
Articolul următorCentenarul, marcat de liceenii de la Petroșani