Elevii Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani au marcat într-un mod cu totul special cei 100 de ani scurși de la Marea Unire din anul 1918. Elevii au ieșit în curtea unității de învățământ și au format numărul 100.

Fiecare cifră a fost reprezentată de câte o culoare. Culorile nu au fost alese întâmplător, ci acestea au reprezentat culorile drapelului național al României. Astfel, tricolorul României și cifra 100 au fost realizate de liceenii de la Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani.

„În cadrul acestui eveniment îi comemorăm pe eroii hunedoreni ce au luat parte la Marea Unire, iar implicarea și entuziasmul elevilor din momentul în care i-am anunțat despre acțiune, îmi demonstrează că deși sunt tineri știu să îi aprecieze pe cei care au scris file importante din istoria noastră”, a declarat Bogdan Wilk, profesor în cadrul Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani.

Acțiunile au continuat cu momente artistice și totodată au avut loc și evocări istorice care să amintească despre importanța acestui an. În plus, în cadrul Săptămânii Altfel, liceenii de la Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani vor pleca într-o excursie în cadrul căreia vor vizita o serie de monumente istorice care au legătură cu monarhia din România.

 

Articolul precedentPrimăria Hunedoara a cumpărat utilaje noi pentru firma care face curățenie în oraș. Cât au costat?
Articolul următorNoaptea bibliotecilor, cu program special la Petrila