Conducerea Primăriei Deva va achita, în avans, Termocentralei de la Mintia, subvenția pentru energia termică livrată în sistem centralizat, potrivit primarului Florin Oancea.

Știm foarte bine că au mari probleme financiare. Începând cu 1 ianuarie, în Valea Jiului, două mine se vor închide. Au probleme cu stocurile de cărbune și pentru că am avut nu una, ci mai multe discuții, întâlniri de lucru, cu prefectul județului și cu reprezentanții CEH-ului, am hotărât să venim, în măsura posibilităților municipalității, în sprijinul Mintiei. Pentru că avem posibilitatea să contractăm un împrumut de 1,2 milioane de lei, pe trei ani de zile, de la Ministerul Finanțelor, vom achita anticipat, pe toată perioada de iarnă, respectiv noiembrie 2018 -martie 2019, sumele aferente subvenției”, a declarat, astăzi, primarul Devei.

Potrivit acestuia, banii vor fi virați Termocentralei Mintia în luna decembrie. „Am considerat că este absolut necesar să plătim această sumă ținând cont și de faptul că mulți dintre deveni lucrează la Mintia. Vrem să sprijinim cât putem de mult ca Mintia să nu se închidă pentru că mulți dintre locuitorii municipiului Deva încă mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire”, a adăugat Florin Oancea.

În prezent, în municipiul Deva mai există aproximativ 5.000 de apartamente branșate la sistemul centralizat de încălzire.

Articolul precedentFOTO| Centenarul Marii Uniri, marcat într-un mod inedit de elevii unui liceu din Deva
Articolul următorFOTO| A început montarea turnicheților la Castelul Corvinilor din Hunedoara