Muzeul Castelul Corvinilor mai face un pas către normalitate, prin montarea necesarilor turnicheți la intrarea în Curtea Husarilor (curtea exterioară a Castelului Corvinilor).

De acum, turiștii care vin la castel vor trece prin cei patru turnicheți montați astăzi, iar la plecare, vor ieși pe ușa batantă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, turnicheții sunt de tip monopod cu trei brațe rabatabile și au o capacitate optimă de 20 de persoane pe minut. Sunt realizați din oțel inoxidabil și vor fi conectați la două unități de emitere a biletelor. “Practic, vizitatorul plătește biletul la casa de bilete care se va muta imediat după poarta de acces în curtea castelului, primește biletul și îl validează ca să treacă de turnicheți. Biletul nu mai este verificat la intrarea în incinta obiectivului turistic, astfel că nu se vor mai forma cozi pe podul care duce la castel”, spun aceștia.

Montarea turnicheților s-a făcut în cadrul proiectului „Amenajare case de bilete și control acces la Muzeul Castelul Corvinilor”, în valoare de 109.956 lei cu TVA.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

 

Articolul precedentPrimăria Deva sprijină financiar Termocentrala de la Mintia
Articolul următorFOTO: Cum arată iluminatul festiv de jumătate de milion de la Petroșani?