Poliţiştii locali din Deva au aplicat noi amenzi unor persoane prinse cu țigara aprinsă în baruri de pe raza municipiului. De asemenea, tot pentru fumat, a fost sancţionat şi patronul unei societăți comerciale care administrează un local de alimentație publică din oraş. Cuantumul amenzilor depăşeşte 5.000 de lei.

Poliția Locală Deva continuă campania împotriva fumatului în localurile de alimentație publică din oraș. Astfel, în zilele de 5 și 6 martie 2019, polițiștii locali au aplicat amenzi, în valoare de 5.200 lei. Acestea au fost „încasate” de câţiva cetăţeni prinşi că fumau în baruri de pe raza municipiului. N-a scăpat nici patronul, sancţionat şi el fiindcă a permis fumatul în incintă. „Sesizările au venit atât din partea cetățenilor orașului, dar și ca urmare a activității curente a polițiștilor locali în acest domeniu de competență”, spun poliţiştii locali.

Conform legii în vigoare, amenda pentru persoanele fizice este între 100-500 de lei, iar pentru persoanele juridice este de 5.000 lei la prima abatere. Apoi, amenda este de 10.000 lei şi continuă cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii firmei până la remedierea situaţiei. Săvârşirea unei alte contravenţii la legea fumatului în spațiile publice închise se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii. Proprietarii barurilor, restaurantelor, discotecilor și a altor spații publice cu destinație similară sunt obligaţi de lege să afișeze avertismentul ,,În această unitate fumatul este interzis”.

Polițiștii locali din Deva spun că vor continua „vânătoarea” de fumători în spațiile publice închise.

Articolul precedentTelecabina de pe Cetatea Devei, în sfârşit, repornită de mâine. S-a primit avizul ISCIR
Articolul următorCele mai bune instituţii de carte din judeţ, premiate. Hunedoara, Petrila şi Gurasada sunt „bibliotecile anului”