Sala „Reduta” a Teatrului de Artă din Deva a găzduit, astăzi, festivitatea de premiere a celor mai bune instituţii de carte din judeţul Hunedoara. Cu acest prilej, au fost premiate bibliotecile municipale, orășenești și comunale care au obținut rezultate deosebite în activitatea desfășurată pe parcursul anului trecut. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

 

Astfel, podiumul de premierea fost ocupat de trei biblioteci: cea de la Hunedoara, Petrila şi Gurasada. După analizarea portofoliului de activități cultural-educative, de informare, oferite comunității locale, s-a decis ca la categoria biblioteci municipale, câștigătoare să fie desemnată instituția de carte din municipiul Hunedoara. La categoria biblioteci orășenești, a ieșit învingătoare biblioteca din Petrila, în timp ce, la categoria biblioteci comunale, a câștigat cea din Gurasada.  

O „Diplomă de Excelență” a primit Olimpia Cioară, de la Biblioteca Comunală Crișcior, pentru „pasiunea, profesionalismul și implicarea de care a dat dovadă în întreaga activitate.” „Premianții sunt în număr limitat, dar este un factor stimulativ pentru noi toți să ne îmbunătățim activitatea, iar cei care anul acesta sunt pe locul 4 sau 5 pot fi pe primul loc în anul următor. Vă felicit pentru activitate, îl felicit și pe directorul bibliotecii județene pentru ceea ce înseamnă coordonarea și eforturile depuse ca lucrurile să fie bine duse la bun sfârșit, pentru că nu există în educație sfârșit. În educație totul este continuu și totul se poate îmbunătăți”, a spus, în discursul său, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, prezent la eveniment.

Acest concurs original, între biblioteci, se organizează încă din anul 2011, la inițiativa bibliotecii județene. Scopul acestuia este, printre altele, de a stimula instituțiile de carte de a diversifica activitățile cultural -educative pentru public.

Articolul precedentPoliţia Locală din Deva, la „vânătoare” de fumători prin barurile din oraş. Noi amenzi, aplicate
Articolul următorPNL pierde doi primari. Primarii comunelor Bucureșci și Criscior susțin activitatea ALDE