Comuna Dobra ar putea avea un cabinet medical. Autoritățile locale au demarat procedura de “Construire și dotare cabinet medical în comuna Dobra, județul Hunedoara”. Lucrările sunt estimate la valoarea de 965.597 de lei. Construcția propusă are regimul de înălțime P+E. Proiectul are în vedere să rezolve constructiv problema spațiilor utile necesare pentru programul de arhitectură de cabinet medical.

Accesul principal în imobil se face pe latura de nord a clădirii într-un windfang de unde se întră în spațiu comun al zonelor de recepție și de foaier. Din acest spațiu larg se accesează cele două cabinete medicale ce sunt la parter, zona grupurilor sanitare și totodată se face accesul la etaj pe scările propuse în cadrul spațiului acestuia. Etajul este împărțit și el în 3 zone: foaierul (sala de așteptare), cabinetul stomatologic și zona sălii de conferințe.

Clădirea va avea cinci locuri de parcare amenajate în partea din față a terenului, în interiorul parcelei. Accesul auto și pietonal până la clădire se vor prin partea din față a clădirii, de pe strada Libertății. Un spațiu verde va fi amenajat în jurul clădirii. Spațiu verde se va mobila cu locuri de stat și corpuri de iluminat artificial. Pentru accesul la clădire din drumul amenajat se vor realiza alei din dale turnate la fața locului.

Banii pentru realizarea investiției vin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltarea Locală.

 

Articolul precedentFOTO| „Șantier” la spitalul din Orăștie. Se lucrează pe mai multe fronturi
Articolul următorAccident produs de o șoferință imprundentă