Strada Ecaterina Varga, din municipiul Hunedoara, care nu a văzut niciodată asfaltul în istoria ei, fiind pavată cu piatră cubică, a intrat în reabilitare. Reprezentanții municipalității spun că vor fi asfaltate trotuarele și strada pe toată lungimea ei. De asemenea, și alte străzi vechi din municipiul de pe Cerna vor fi modernizate, în perioada următoare.

„Marea Asfaltare” continuă la Hunedoara, în cartierele Micro 5/1 și Ceangăi din municipiu. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare pe străzile Ecaterina Varga și pe străzile Zambilelor – Privighetorilor – Dorobanților, din cartierul Micro 5/1.

Conform reprezentanților Primăriei Hunedoara, strada Ecaterina Varga se intersectează cu Bulevardul Traian, una dintre arterele principale ale orașului. Asfaltarea va continua în zona străzilor Traian Vuia – Poștei – Bd. Corvin. „Muncitorii au început deja lucrul l reabilitarea străzilor menționate, ordinele de începere a lucrărilor fiind emise în baza autorizației de construire din 26 septembrie 2019. Aceste lucrări sunt cuprinse în contractul Subsecvent 2. Din Subsecventul 1 mai sunt de reabilitat două străzi: Dobrogeanu Gherea, din centrul vechi al municipiului, o stradă care va prelua traficul dintre giratoriul tricolor și semaforul de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara; G. Topârceanu, din cartierul O.M Odată cu terminarea lucrărilor din cartierul O.M. și de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, echipele de muncitori se vor muta în zona Traian Vuia”, au explicat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Potrivit acestora, valoarea totală a contractului este de aproximativ 16 milioane de lei (fără TVA), respectiv 19 milioane de lei, iar lucrările care se execută în această perioadă au următoarele valori: strada Ecaterina Varga: 939.064,38 lei (excl. TVA), Zambilelor, Privighetorilor, Dorobanților: 5.669.366,80 lei (excl. TVA), Traian Vuia, Poștei și Bd. Corvin: 7.807.850,89 lei (excl. TVA). Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, începând din 28 octombrie 2019.

Articolul precedentLista drumurilor județene, închise pe timp de iarnă
Articolul următorParamedicii SMURD încă nu vor fi preluați de ISU