O pensionară din Deva a fost pe punctul de a le da o sumă uriașă unor escroci. 42.000 de lei era să plătească bătrâna dacă o angajată a băncii, de unde a mers să retragă bani, nu o avertiza că ar putea fi victima unei înșelăciuni.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, a fost contactată de un șarlatan care a încercat să o păcălească. I-a spus că fiul și nora sa au fost victimele unui accident rutier și pentru salvarea vieții celor doi, trebuie să plătească 42.000 de lei. Bătrâna a mers la bancă să scoată din cont banii solicitați. I-a deschis ochii funcționara instituției bancare, care i-a atras atenția că, la mijloc, ar putea fi o înșelăciune.

„Partea vătămată a fost avertizată că ar putea fi înşelată, chiar înainte de a vira suma solicitată pentru o aşa-zisă intervenţie chirurgicală. Inițial, persoana a dat curs solicitării și s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare pentru a efectua o retragere de numerar dintr-un cont, însă a fost avertizată de către o funcționară a băncii că poate fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune. Prin urmare, femeia s-a deplasat la Poliție, unde a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Poliţiştii hunedoreni au deschis un dosar penal, în acest caz, pentru tentativă de înșelăciune.

Articolul precedentNoi discuții pe tema căilor de acces în Cartierul Grigorescu din Deva
Articolul următorCaravana UBB ajunge în județul Hunedoara. Liceenii, informați despre oferta de studiu