Reprezentanții municipalității devene s-au întâlnit, astăzi, din nou, cu o parte dintre cetățenii care locuiesc în Cartierul Grigorescu, „peste linii”. Discuțiile purtate au făcut, din nou, referire la cea mai mare durere a devenilor care stau în acea zonă: căile de acces.

Devenii din „Grigorescu” s-au plâns, în repetate rânduri, că accesul în cartier va fi afectat în urma lucrărilor la calea ferată de mare viteză realizate în zona respectivă. Autoritățile locale cunosc problema oamenilor. Astăzi, primarul Florin Oancea și viceprimarul Ferdinand Pogocsan, însoțiți de o echipă din primărie, s-au deplasat la fața locului și au discutat cu cetățenii.

Primarul Devei susține că, în urmă cu o lună, a purtat o discuție foarte aplicată cu reprezentanții CFR, ai proiectantului și ai constructorului căii ferate de mare viteză despre căile de acces în Cartierul Grigorescu. „În momentul de față, în proiectul căii ferate de mare viteză, finanțat din fonduri europene, există prevăzute patru căi de legătură ale zonei Grigorescu cu restul orașului și anume: un pasaj auto + pietonal, cu descărcare în zona Săii Sporturilor, aflat în construcție, și trei pasaje pietonale, în zonele străzii Bălata, Brutăria Neamț și stației CFR. În 20 februarie, am discutat, pe planșe și în teren, despre mutarea pasarelei pietonale din zona străzii Bălata în dreptul străzii Mureșului, pentru a fi mai accesbilă locuitorilor din cartier, în principal copiilor care merg la școală și la cantina Mănăstirii Franciscane. A fost dorința locuitorilor și noi i-am dat curs. În momentul de față, proiectantul analizează impactul tehnic și financiar și urmează să ne comunice rezultatul”, a afirmat Florin Oancea.

Referitor la investiția pe care administrația publică locală dorește să o realizeze în zona străzii Bălata, și anume un pasaj auto și pietonal, primarul Devei susține că acesta se va face. „Zona Grigorescu va avea pasaje auto supraterane la ambele capete ale cartierului. Echipa cu care am discutat atunci a promis că ne va sprijini pentru a obține avizele necesare. Am obținut asigurări de la reprezentanții CFR că ne vor sprijini și pentru a putea menține pasajul auto la nivel cu calea ferată din zona străzii Bălata până la realizarea pasajului auto + pietonal suprateran din această zonă, astfel încât căile de acces în cartierul Grigorescu să fie cât mai diversificate.

Potrivit primarului, a fost trimis către CNCF ”CFR” SA – Direcția Implementare, un memoriu justificativ privind necesitatea păstrării trecerii la nivel cu calea ferată pestre strada Bălata, în momentul de față, așteptându-se răspunsul oficial al proiectantului.

 

Articolul precedentFântâna muzicală din centrul Devei, pornită de probă. Aceasta va fi repusă în funcțiune de săptămâna viitoare
Articolul următorO pensionară din Deva, pe punctul de a le „umfla” conturile unor escroci. Avertizată de o angajată de la bancă