Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a fost gazda unei sesiuni de informare cu privire la lansarea noului apel de proiecte de finanţare în cadrul programului „Start-up Nation 2018”. Aplicaţia ar putea fi deschisă chiar de 1 decembrie, după cum a anunţat, la Deva, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea.

La dezbatere, organizată în preajma lansării noului apel de proiecte, au luat parte reprezentanţi ai autorități locale, antreprenori și reprezentanți ai firmelor de consultanță. Întâlnirea a fost moderată de președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, şi au mai participat şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, care a vorbit despre programul Start-up Diaspora, și subprefectul județului, Dorel Ovidiu Bretean.

Discuțiile s-au axat pe noutățile cu care vine Programul Start-up Nation în această sesiune.

Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, „Start-up Nation 2018” se va bucura de succes pentru că potenţialii candidaţi au văzut rezultatele proiectului Start-up Nation 2017 şi au prins încredere că pot debuta în afaceri. Astfel, din cele 10.000 de proiecte selectate, 8.444 au beneficiat de contracte încheiate, iar din acestea 7.260 sunt deja firme active.

Programul „Start-up Nation” are ca scop stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii la nivel național prin acordarea de finanțări nerambursabile de către statul român, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri.

Articolul precedentRocadă în blocurile ANL de la Lupeni
Articolul următorLucrările nefinalizate pe DN 7A țin departe turiștii