Rocadă în blocurile ANL de la Lupeni. Rând pe rând, chiriașii locuințelor ANL din Lupeni renunță la contracte. Chiriile prea mari îi determină să renunțe la locuințe, iar lunar, autoritățile locale aprobă listele privind modificările survenite.  În blocurile ANL, majoritatea spațiilor locative sunt formate din garsoniere, iar oamenii își doresc să se mute la apartamente.

“Se mai schimbă chiriașii pentru că unii îșI cumpără apartament că vor să fie proprietari. Acolo (la ANL-uri) sunt  multe garsoniere, iar mulți dintre chiriași vor să se mute în apartament. ANL-ul dacă vinde apartamentul îl vinde la prețuri foarte mari pentru municipiul nostru, iar oamenii nu își permit”, a declarat în urmă cu ceva timp, Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Două blocuri ANL sunt în momentul de față la Lupeni. Construcția celui de-al treilea imobil a debutat deja. Noul bloc ANL din Lupeni va dispune de 45 de unități loactive destinate închierierii. Dacă lucrurile decurg conform planului, construcția blocului ar putea fi gata într-un an și jumătate. Blocul va fi construit în vecinătatea celorlalte două blocuri ANL din Lupeni  și acolo se vor muta cei care au depus cereri pentru atribuirea unei locuinte în acest oraș.  În celelalte două blocuri ANL din Lupeni, gradul de ocupare este de 95 %, pentru că, spune primarul, acolo sunt câteva garsoniere neocupate, iar cererile vin de la oameni cu familii numeroase.

 

Articolul precedentFOTO| Prima zăpadă, din acest an, în stațiunea montană Râușor
Articolul următorNoutăţile cu care vine „Start-up Nation 2018”, prezentate la Deva